Vi använder cookies

Vi använder cookies och annan spårningsteknik för att förbättra din användarupplevelse på vår webbplats, för att visa dig personligt innehåll och riktade annonser, för att analysera trafik till vår webbplats och för att förstå var våra besökare kommer ifrån.

Rostade och kryddade kikärtor

Snacks
30 min
Antal personer:

Ingredienser

100 g Kung Markatta kikärtor eller 1 burk Kung Markatta kikärtor
2 msk Kung Markatta olivolja
1 msk majsmjöl eller siktat dinkelmjöl, om man inte vill ha glutenfritt
½ tsk havssalt
1 tsk spiskummin
1 tsk söt paprika
1 krm cayennepeppar

Instruktioner

Låt de urvattnade kikärtorna droppa av ordentligt i en sil.
Blanda mjöl, olja, spiskummin, chili och paprika och vänd i kikärtorna ordentligt i blandningen – sprid ut de kryddiga kikärtorna på en bakplåt med bakpapper och baka dem vid 220C i 20–30 min, eller tills de verkar spröda – rör under tiden.
Låt dem svalna helt på bakplåten.

Liknande recept