En broccolisoppa som du snabbt kan koka ihop på kvällen och som räcker till flera lunchlådor. Den lena soppan kompletteras med knapriga tofukrutonger och saltrostade mandlar. Men en stor skopa råris i mättar den fint också.
Receptkreatör: Ann-Louise Hulter
Soppa
400 ml Kung Markattas Kokosgrädde
1 stor gul lök, hackad
1 liter vatten
1 tärning Kung Markattas Grönsaksbuljong
1 msk grön curry
2-3 broccolibuketter (ca 700 g)
2 stora nävar färsk spenat
1 stor näve färsk koriander
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Till servering
1 paket Kung Markattas Marinerad Tofu, skuren i små kuber
2 dl Kung Markattas Fullkornsris, avsköljt
Mandlar, grovt hackade
Kung Markattas kokosolja att steka i
Soppa
Koka råriset enligt förpackning. (Detta kan göras dagen innan för att påskynda matlagningen.)
Skrapa ur det tjocka lagret kokosgrädde i burkens övre del och värm den försiktigt i en stor gryta.
Stek lök och curry i kokosgrädden tills löken har blivit genomskinlig.
Tillsätt resten av kokosgrädden, buljong, vatten, broccoli och spenat. Koka upp soppan och låt koka i några minuter tills broccolin har mjuknat.
Tillsätt koriandern och mixa tills du får en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
Tofukrutonger
Stek tofukuberna i kokosolja på medelhög värme tills de har fått fin färg på alla sidor.
Servering
Servera soppan i stora skålar toppat med en skopa råris, tofukrutonger, mandelbitar och färsk koriander.
Ingredienser
Soppa
400 ml Kung Markattas Kokosgrädde
1 stor gul lök, hackad
1 liter vatten
1 tärning Kung Markattas Grönsaksbuljong
1 msk grön curry
2-3 broccolibuketter (ca 700 g)
2 stora nävar färsk spenat
1 stor näve färsk koriander
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Till servering
1 paket Kung Markattas Marinerad Tofu, skuren i små kuber
2 dl Kung Markattas Fullkornsris, avsköljt
Mandlar, grovt hackade
Kung Markattas kokosolja att steka i
Instruktioner
Soppa
Koka råriset enligt förpackning. (Detta kan göras dagen innan för att påskynda matlagningen.)
Skrapa ur det tjocka lagret kokosgrädde i burkens övre del och värm den försiktigt i en stor gryta.
Stek lök och curry i kokosgrädden tills löken har blivit genomskinlig.
Tillsätt resten av kokosgrädden, buljong, vatten, broccoli och spenat. Koka upp soppan och låt koka i några minuter tills broccolin har mjuknat.
Tillsätt koriandern och mixa tills du får en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
Tofukrutonger
Stek tofukuberna i kokosolja på medelhög värme tills de har fått fin färg på alla sidor.
Servering
Servera soppan i stora skålar toppat med en skopa råris, tofukrutonger, mandelbitar och färsk koriander.