Man kan göra båda samtidigt genom att först hälla upp vuxenportionerna och sedan hälla i pastan, koka färdigt och sätta
Här är ett smart tips och recept för föräldrar som inte vill laga två helt olika rätter till sina barn och sig själva men ändå äta något mer spännande än barnens smakpreferenser. Koka den här milda tomatbuljongen och använd som bas och vänd ner färsk pasta i barnens skålar och svartkål, kryddor och burrata i de vuxnas. En rätt - två smaker. Vardagshack deluxe!
Tomatbuljong
2 msk Kung Markatta olivolja
1 lök, skalad och finhackad
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
2 msk Kung Markatta tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 x burk Kung Markatta krossade tomater
1 liter Kung Markatta grönsaksbuljong
1/2 bunt basilika, grovhackad
Ca 2,5 dl Kung Markatta kokta kikärtor
Salt och peppar
Barntopping
1 paket färsk ravioli
Parmesan
Vuxentopping
Hackad svartkål eller grönkål
1 burrata eller stor mozzarella
Marinerade rostade grönsaker
1 tsk chiliflingor
Värm olja i en stor gryta på medelvärme.
Lägg i lök och låt steka i 5 minuter.
Lägg i vitlöken och en stor nypa salt och låt fräsa i ett par minuter, ha sedan i tomatpuré, paprikapulver, krossade tomater, buljong och hälften av basilikan.
Koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra i ca 15 minuter.
Vänd ner kikärtorna och ge det ett par minuter till.
För att göra barnversionen, häll i pastan direkt i kastrullen och låt koka i 1-2 minuter.
Toppa med basilika.
För att göra vuxenversionen, häll upp soppan i skålar, bryt över ost och toppa med svartkål, grönsaker och chiliflingor.
Toppa med basilika.
Ingredienser
Tomatbuljong
2 msk Kung Markatta olivolja
1 lök, skalad och finhackad
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
2 msk Kung Markatta tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 x burk Kung Markatta krossade tomater
1 liter Kung Markatta grönsaksbuljong
1/2 bunt basilika, grovhackad
Ca 2,5 dl Kung Markatta kokta kikärtor
Salt och peppar
Barntopping
1 paket färsk ravioli
Parmesan
Vuxentopping
Hackad svartkål eller grönkål
1 burrata eller stor mozzarella
Marinerade rostade grönsaker
1 tsk chiliflingor
Instruktioner
Värm olja i en stor gryta på medelvärme.
Lägg i lök och låt steka i 5 minuter.
Lägg i vitlöken och en stor nypa salt och låt fräsa i ett par minuter, ha sedan i tomatpuré, paprikapulver, krossade tomater, buljong och hälften av basilikan.
Koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra i ca 15 minuter.
Vänd ner kikärtorna och ge det ett par minuter till.
För att göra barnversionen, häll i pastan direkt i kastrullen och låt koka i 1-2 minuter.
Toppa med basilika.
För att göra vuxenversionen, häll upp soppan i skålar, bryt över ost och toppa med svartkål, grönsaker och chiliflingor.