Varm tomatsoppa med citronstekt tofu och vegansk aioli
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 2
Varm tomatsoppa med citron-stekt tofu, vegansk aioli, stekt proteinbröd och en massa färsk basilika. Den här soppan är verkligen en vardagsräddare som uppskattas av hela familjen. Det bästa med soppan är att den blir snäppet godare dagen därpå, så när du lagar denna vinnaren kör på dubbel sats!
Soppa
1 lök
2 selleri stjälkar
1/2 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprika pulver
1 tsk mortlade fänkålsfrön
1/2 tsk chilli pulver
1 burk hela Kung Markatta körsbärstomater
8-9 färska körsbärstomater
1 burk Kung Markatta krossade tomater
2 tsk Kung Markatta tomatpuré
300 ml vatten
2 msk Kung Markatta grönsaksbuljongpulver
1 citron
200 gram Kung Markatta tofu naturell
4 msk Kung Markatta extra virgin olivolja
Salt och peppar efter behag
Vegansk aioli
1/2 burk Kung Markatta Stora vita bönor + spadet från bönorna
1 klyfta vitlök
Saften från en citron
¾ dl Kung Markatta extra virgin olivolja
Salt efter behag
Soppa
Förbered grönsakerna, tärna löken och rödpepparn.
Finskiva sellerin och vitlöksklyftan.
Halvera sen körsbärstomaterna. I en stor panna värm lite olivolja och stek sedan löken och sellerin i 5 minuter, tillsätt sedan den röda paprikan och vitlöken.
När grönsakerna är mjuka tillsätt då kryddorna och de mortlade fänkålsfröna och rör om. Koka ytterligare 1 minut tills allt är helt blandat.
Lägg i de konserverade och de färska tomaterna. Häll i grönsaksbuljongen som är blandad med 300 ml vatten. Låt puttra försiktigt i ca 10-20 minuter. Smaka och krydda efter smak.
Låt tofun rinna av och skiva den i kuber, ca 2 cm långa. Lägg skivorna mellan kökspapper och tryck lite lätt för att ta bort extra fukt.
Värm lite olivolja i en stekpanna och lägg till tofubitarna så att de är väl fördelade i pannan.
Krama halva citronen över tofuen och stek på ena sidan i 2-3 minuter tills tofun får en fin färg.
Vänd bitarna försiktigt och pressa lite mer citronsaft över.
AioliSläng alla ingredienser i en blender och mixa till lagom tjock konsistens.
Häll upp soppan i en djup tallrik, toppa med den stekta tofun och ringla över aiolin. Lite färsk basilika gifter sig perfekt med tomaten och med ett par stekta skivor Kung Markatta protein-bröd så är middagen klar!
Ingredienser
Soppa
1 lök
2 selleri stjälkar
1/2 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprika pulver
1 tsk mortlade fänkålsfrön
1/2 tsk chilli pulver
1 burk hela Kung Markatta körsbärstomater
8-9 färska körsbärstomater
1 burk Kung Markatta krossade tomater
2 tsk Kung Markatta tomatpuré
300 ml vatten
2 msk Kung Markatta grönsaksbuljongpulver
1 citron
200 gram Kung Markatta tofu naturell
4 msk Kung Markatta extra virgin olivolja
Salt och peppar efter behag
Vegansk aioli
1/2 burk Kung Markatta Stora vita bönor + spadet från bönorna
1 klyfta vitlök
Saften från en citron
¾ dl Kung Markatta extra virgin olivolja
Salt efter behag
Instruktioner
Soppa
Förbered grönsakerna, tärna löken och rödpepparn.
Finskiva sellerin och vitlöksklyftan.
Halvera sen körsbärstomaterna. I en stor panna värm lite olivolja och stek sedan löken och sellerin i 5 minuter, tillsätt sedan den röda paprikan och vitlöken.
När grönsakerna är mjuka tillsätt då kryddorna och de mortlade fänkålsfröna och rör om. Koka ytterligare 1 minut tills allt är helt blandat.
Lägg i de konserverade och de färska tomaterna. Häll i grönsaksbuljongen som är blandad med 300 ml vatten. Låt puttra försiktigt i ca 10-20 minuter. Smaka och krydda efter smak.
Låt tofun rinna av och skiva den i kuber, ca 2 cm långa. Lägg skivorna mellan kökspapper och tryck lite lätt för att ta bort extra fukt.
Värm lite olivolja i en stekpanna och lägg till tofubitarna så att de är väl fördelade i pannan.
Krama halva citronen över tofuen och stek på ena sidan i 2-3 minuter tills tofun får en fin färg.
Vänd bitarna försiktigt och pressa lite mer citronsaft över.
AioliSläng alla ingredienser i en blender och mixa till lagom tjock konsistens.
Häll upp soppan i en djup tallrik, toppa med den stekta tofun och ringla över aiolin. Lite färsk basilika gifter sig perfekt med tomaten och med ett par stekta skivor Kung Markatta protein-bröd så är middagen klar!