En otroligt enkel nudelsoppa (ramen) med fyllig umamismak och fräscha grönsaker på toppen. Passar perfekt till vardagsmiddag eller som förrätt till en måltid med japanskt tema.
Receptkreatör: Lina Abrahamsson
Buljong
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk Kung Markatta Neutral Olja
2 1/2 msk Kung Markatta Rårismiso
3 msk Kung Markatta Äkta Japansk Soja
1/2 tsk malen koriander
6-7 champinjoner, i stora klyftor
2 liter vatten
Salt
1 förpackning Kung Markatta Äggnudlar
200 g rödkål, finstrimlad
6-7 st champinjoner, skivade
1 morot, i stavar
2 st selleristjälkar eller salladslökar, skivade
2 tsk Kung Markatta Sambal oelek
1 msk Kung Markatta Neutral Olja
Kung Markatta Svarta sesamfrön
Till servering
Lime
Skala och klyfta lök och vitlök. Skär moroten i slantar och fräs allt i olja tills det börjar få lite färg. Tillsätt rårismiso, soja, koriander och svamp och låt fräsa ihop. Häll på vattnet och låt buljongen koka minst 20 minuter men har man tid så gärna längre. Smaka av med salt och sila sedan buljongen.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar i buljongen. Fräs champinjoner och morotsstavar i olja tills de får färg. Häll upp nudlar och buljong i skålar, toppa med rödkål, champinjoner, morot, selleri och lite sambal oelek. Avsluta med att strö över sesamfrön. Servera gärna en limeklyfta till soppan.
Ingredienser
Buljong
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk Kung Markatta Neutral Olja
2 1/2 msk Kung Markatta Rårismiso
3 msk Kung Markatta Äkta Japansk Soja
1/2 tsk malen koriander
6-7 champinjoner, i stora klyftor
2 liter vatten
Salt
1 förpackning Kung Markatta Äggnudlar
200 g rödkål, finstrimlad
6-7 st champinjoner, skivade
1 morot, i stavar
2 st selleristjälkar eller salladslökar, skivade
2 tsk Kung Markatta Sambal oelek
1 msk Kung Markatta Neutral Olja
Kung Markatta Svarta sesamfrön
Till servering
Lime
Instruktioner
Skala och klyfta lök och vitlök. Skär moroten i slantar och fräs allt i olja tills det börjar få lite färg. Tillsätt rårismiso, soja, koriander och svamp och låt fräsa ihop. Häll på vattnet och låt buljongen koka minst 20 minuter men har man tid så gärna längre. Smaka av med salt och sila sedan buljongen.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar i buljongen. Fräs champinjoner och morotsstavar i olja tills de får färg. Häll upp nudlar och buljong i skålar, toppa med rödkål, champinjoner, morot, selleri och lite sambal oelek. Avsluta med att strö över sesamfrön. Servera gärna en limeklyfta till soppan.