Naked mudcake - ett riktigt maffigt mästerverk med choklad, hasselnöt och smörkräm. Tårtan är naken på sidorna men dekoreras desto generösare på toppen med ljuvlig chokladmousse samt ett berg av säsongens färska frukter och bär!
Tårtbottnar för tre lager
375 g mörk choklad 70%
375 g osaltat smör
500 g vetemjöl
3 dl vatten
1 tsk kaffepulver
45 g Kung Markatta Kakaopulver
2 krm bikarbonat
400 g finkornigt socker
400 g Kung Markatta Rårörsocker
6 stora ägg
60 ml Kung Markatta Rapsolja
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
Kärnmjölk
2 dl fet mjölk, t ex Gammaldags
2 msk citronsaft
Smörkräm
300 g rumstemperarat osaltat smör
600 g florsocker
Hasselnötskräm
1 burk Kung Markatta Hasselnötskräm
400 ml Kung Markatta Kokosgrädde (kylskåpskall)
Garnering
1 burk Kung Markatta Chokladkräm
3 msk vispgrädde
Kung Markatta Valnötter
Färska bär, körsbär och hallon
Tårtbottnar för tre lager
Sätt ugnen på 160 °C.
Blanda mjölk och citronsaft till kärnmjölk och låt stå tills det är dags att använda den.
Smörj 3 stycken kakformar, diameter 18 cm. Klä med bakpapper.
Smält choklad och smör tillsammans med kaffe och vatten över vattenbad. Rör om då och då.
Sikta och blanda väl kakaopulver, bikarbonat, vaniljpulver och vetemjöl i en stor skål (6 l).
Vispa ihop ägg, rapsolja, smör och kärnmjölk i en annan skål.
Blanda noggrant äggsmeten med de torra ingredienserna i den stora skålen.
Blanda noggrant i den smälta chokladen i omgångar.
Häll smeten i dina kakformar. Fyll upp till ca 2,5 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 1 timme och 15 minuter.
Låt svalna en stund innan de tas ur formarna. Tårbottnarna ska sedan svalna helt.
Smörkräm
Vispa det rumstempererade smöret tills det får en krämig konsistens.
Sikta noggrant i florsocker i omgångar medan du vispar.
Krämen ska vara tjock så den håller mellan lagren. Är den för mjuk adderar du mer florsocker.
Lägg i en spritspåse i kylskåpet.
Hasselnötskräm
Sila bort all vätska från kokosgrädden och vispa den tillsammans med hasselnötskrämen till den är slät. Lägg i en spritspåse i kylskåpet.
Skär försiktigt bort det övre lagret på dina tårtbottnar och se till att de blir lika höga.
Spritsa en tjock ring smörkräm 0,5 cm från kanten på bottenlagret. Spritsa sedan hasselnötskräm innanför, något tunnare.
Varva sedan smörkräm och hasselnötskräm tills du når mitten.
Lägg på andra lagret och spritsa det på samma sätt.
Lägg till sist på den sista tårtbottnen med undersidan uppåt för en jämnare kant.
Garnering
Smält chokladkrämen försiktigt och blanda väl med grädden.
Bred över tårtan.
Dekorera med valnötter och färska bär.
Ingredienser
Tårtbottnar för tre lager
375 g mörk choklad 70%
375 g osaltat smör
500 g vetemjöl
3 dl vatten
1 tsk kaffepulver
45 g Kung Markatta Kakaopulver
2 krm bikarbonat
400 g finkornigt socker
400 g Kung Markatta Rårörsocker
6 stora ägg
60 ml Kung Markatta Rapsolja
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
Kärnmjölk
2 dl fet mjölk, t ex Gammaldags
2 msk citronsaft
Smörkräm
300 g rumstemperarat osaltat smör
600 g florsocker
Hasselnötskräm
1 burk Kung Markatta Hasselnötskräm
400 ml Kung Markatta Kokosgrädde (kylskåpskall)
Garnering
1 burk Kung Markatta Chokladkräm
3 msk vispgrädde
Kung Markatta Valnötter
Färska bär, körsbär och hallon
Instruktioner
Tårtbottnar för tre lager
Sätt ugnen på 160 °C.
Blanda mjölk och citronsaft till kärnmjölk och låt stå tills det är dags att använda den.
Smörj 3 stycken kakformar, diameter 18 cm. Klä med bakpapper.
Smält choklad och smör tillsammans med kaffe och vatten över vattenbad. Rör om då och då.
Sikta och blanda väl kakaopulver, bikarbonat, vaniljpulver och vetemjöl i en stor skål (6 l).
Vispa ihop ägg, rapsolja, smör och kärnmjölk i en annan skål.
Blanda noggrant äggsmeten med de torra ingredienserna i den stora skålen.
Blanda noggrant i den smälta chokladen i omgångar.
Häll smeten i dina kakformar. Fyll upp till ca 2,5 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 1 timme och 15 minuter.
Låt svalna en stund innan de tas ur formarna. Tårbottnarna ska sedan svalna helt.
Smörkräm
Vispa det rumstempererade smöret tills det får en krämig konsistens.
Sikta noggrant i florsocker i omgångar medan du vispar.
Krämen ska vara tjock så den håller mellan lagren. Är den för mjuk adderar du mer florsocker.
Lägg i en spritspåse i kylskåpet.
Hasselnötskräm
Sila bort all vätska från kokosgrädden och vispa den tillsammans med hasselnötskrämen till den är slät. Lägg i en spritspåse i kylskåpet.
Skär försiktigt bort det övre lagret på dina tårtbottnar och se till att de blir lika höga.
Spritsa en tjock ring smörkräm 0,5 cm från kanten på bottenlagret. Spritsa sedan hasselnötskräm innanför, något tunnare.
Varva sedan smörkräm och hasselnötskräm tills du når mitten.
Lägg på andra lagret och spritsa det på samma sätt.
Lägg till sist på den sista tårtbottnen med undersidan uppåt för en jämnare kant.
Garnering
Smält chokladkrämen försiktigt och blanda väl med grädden.