Vegansk björnbär- och lakritstårta

Efterrätt
>60 min
Antal personer: 6
En romantisk sommartårta med smaker av björnbär, lakrits och choklad. Tårtan är fri från gluten, mjölkprodukter och tillsatt socker vilket kan vara svårt att tro med tanke på den goda smaken!

Ingredienser

Tårtbotten

2 dl Kung Markatta Mandlar 
1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
100 g mörk choklad (vegan)
50 g Kung Markatta Kokosolja
1-1,5 msk Lakritspulver
1 msk Kung Markatta Agavesirap 
1 tsk salt

Björnbärspuré

2 dl björnbärspuré
800 ml Kung Markatta Kokosgrädde
3 msk Kung Markatta Kokosolja 
3-4 msk Kung Markatta Agavesirap 
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver

Topping

Toppa tårtan med ett lager av björnbärspuré, färska hallon, björnbär och citronmeliss.

Instruktioner

Tårtbotten

Börja med att mixa nötterna lite grovt i en matberedare.
Tillsätt därefter mandelmjöl och lakritspulver.
Smält chokladen tillsammans med kokosoljan i micron och tillsätt i nötblandningen. Blanda runt ordentligt.
Tryck ut nötblandningen i en springform med löstagbar kant. Grädda på 225 grader i 7-10 minuter, håll lite koll så den inte bränns.
Ta sedan ut och låt gärna svalna i kylen medan du börjar med purén.

Björnbärspure

Smält först kokosoljan.
Vispa upp kokosgrädden tills du får en lite tjockare konsistens, tillsätt nu resterande ingredienser och vispa kraftigt tills allt går ihop till en jämn puré.
Ta ut din botten från kylen och häll på puré, ställ tillbaka i kylen och låt stå i minst 4 timmar.
Det går även bra att stoppa in i frysen en stund för ett snabbare resultat.

Topping

Toppa din tårta med björnbärspuré, färska bär och citronmeliss strax innan servering.

Liknande recept