En romantisk sommartårta med smaker av björnbär, lakrits och choklad. Tårtan är fri från gluten, mjölkprodukter och tillsatt socker vilket kan vara svårt att tro med tanke på den goda smaken!
Tårtbotten
2 dl Kung Markatta Mandlar
1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
100 g mörk choklad (vegan)
50 g Kung Markatta Kokosolja
1-1,5 msk Lakritspulver
1 msk Kung Markatta Agavesirap
1 tsk salt
Björnbärspuré
2 dl björnbärspuré
800 ml Kung Markatta Kokosgrädde
3 msk Kung Markatta Kokosolja
3-4 msk Kung Markatta Agavesirap
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
Topping
Toppa tårtan med ett lager av björnbärspuré, färska hallon, björnbär och citronmeliss.
Tårtbotten
Börja med att mixa nötterna lite grovt i en matberedare.
Tillsätt därefter mandelmjöl och lakritspulver.
Smält chokladen tillsammans med kokosoljan i micron och tillsätt i nötblandningen. Blanda runt ordentligt.
Tryck ut nötblandningen i en springform med löstagbar kant. Grädda på 225 grader i 7-10 minuter, håll lite koll så den inte bränns.
Ta sedan ut och låt gärna svalna i kylen medan du börjar med purén.
Björnbärspure
Smält först kokosoljan.
Vispa upp kokosgrädden tills du får en lite tjockare konsistens, tillsätt nu resterande ingredienser och vispa kraftigt tills allt går ihop till en jämn puré.
Ta ut din botten från kylen och häll på puré, ställ tillbaka i kylen och låt stå i minst 4 timmar.
Det går även bra att stoppa in i frysen en stund för ett snabbare resultat.
Topping
Toppa din tårta med björnbärspuré, färska bär och citronmeliss strax innan servering.
Ingredienser
Tårtbotten
2 dl Kung Markatta Mandlar
1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
100 g mörk choklad (vegan)
50 g Kung Markatta Kokosolja
1-1,5 msk Lakritspulver
1 msk Kung Markatta Agavesirap
1 tsk salt
Björnbärspuré
2 dl björnbärspuré
800 ml Kung Markatta Kokosgrädde
3 msk Kung Markatta Kokosolja
3-4 msk Kung Markatta Agavesirap
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
Topping
Toppa tårtan med ett lager av björnbärspuré, färska hallon, björnbär och citronmeliss.
Instruktioner
Tårtbotten
Börja med att mixa nötterna lite grovt i en matberedare.
Tillsätt därefter mandelmjöl och lakritspulver.
Smält chokladen tillsammans med kokosoljan i micron och tillsätt i nötblandningen. Blanda runt ordentligt.
Tryck ut nötblandningen i en springform med löstagbar kant. Grädda på 225 grader i 7-10 minuter, håll lite koll så den inte bränns.
Ta sedan ut och låt gärna svalna i kylen medan du börjar med purén.
Björnbärspure
Smält först kokosoljan.
Vispa upp kokosgrädden tills du får en lite tjockare konsistens, tillsätt nu resterande ingredienser och vispa kraftigt tills allt går ihop till en jämn puré.
Ta ut din botten från kylen och häll på puré, ställ tillbaka i kylen och låt stå i minst 4 timmar.
Det går även bra att stoppa in i frysen en stund för ett snabbare resultat.
Topping
Toppa din tårta med björnbärspuré, färska bär och citronmeliss strax innan servering.