Säsongsmorötter har en lång, grön blast som brukar hamna i komposten. Men vet du vad? Den funkar jättebra i pesto! Använd den till kvällens pasta eller vänd rostade morötter i en pesto gjord på sin egen blast. Du kan också testa att vända ner en miniskvätt lönnsirap i peston för extra smarrighet.
Färsk blast från ett knippe ekologiska morötter
1 liten näve spenat eller basilika (eller mer morotsblast)
½ dl Kung Markatta Sötmandlar, lättrostade i torr stekpanna
½ dl Kung Markatta Olivolja
2 msk Kung Markatta Kapris
2 msk citronsaft
1 liten vitlöksklyfta
Salt och peppar
Skölj blasten och ta bort det tjockaste stjälkarna.
Lägg i en matberedare med de övriga ingredienserna.
Mixa och smaka av.
Ingredienser
Färsk blast från ett knippe ekologiska morötter
1 liten näve spenat eller basilika (eller mer morotsblast)
½ dl Kung Markatta Sötmandlar, lättrostade i torr stekpanna
½ dl Kung Markatta Olivolja
2 msk Kung Markatta Kapris
2 msk citronsaft
1 liten vitlöksklyfta
Salt och peppar
Instruktioner
Skölj blasten och ta bort det tjockaste stjälkarna.
Lägg i en matberedare med de övriga ingredienserna.