Testa dessa heta tofuspett nästa gång du slår på grillen! Hemligheten i den här rätten är såsen - syrlig, frisk och väldigt god. Tillsammans med spetten och quinoa får du en lätt sommarrätt som är som gjord för lata sommardagar.
1 pkt Kung Markattas Tofu naturell
1 zucchini
2 rödlök
2 röda paprikor
2 msk Kung Markatta Sesamolja
2 msk Kung Markatta Äkta soja
ca 1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, finhackad
8 träspett
Korianderlimesåsen
1 liten vitlöksklyfta, skalad
2 dl färsk koriander
½ avokado
2 msk Kung Markatta Extra virgin olivolja
juice och rivet skal från 2 lime
3 msk Kung Markatta Tahini
ca 4 msk vatten
2 tsk Kung Markatta Lönnsirap
½ tsk malen spiskummin
smaka av med salt och nymalen svartpeppar
SPETT
Blötlägg träspetten i en timme.
Pressa överflödig vätska ur tofun genom att försiktigt pressa den mellan två stora bitar hushållspapper eller en handduk.
Skär tofun i kuber 2x2 cm.
Skär rödlöken och paprikan i större bitar.
Blanda ihop soja, olja, cayennepeppar och vitlök i en plastpåse.
Lägg i tofu och grönsaker och blanda ihop väl.
Marinera i minst 20 minuter.
Koka quinoan enligt förpackningen.
Skiva zucchinin till lång, tunna strimlor med hjälp av en mandolin.
Blanda ihop dem med lite olivolja, salt och peppar.
Trä tofu och grönsaker på spetten.
Grilla på medel värme tills grönsakerna genomstekta.
SÅS
Hacka vitlöken i en blender.
Tillsätt koriander och kör i någon minut.
Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda tills du får en jämn, slät och krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
Tunna ut med lite vatten tills du får önskad konsistens.
Servering
Ringla över sås på spetten och toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander. Servera omgående tillsammans med quinoa och resten av såsen.
Ingredienser
1 pkt Kung Markattas Tofu naturell
1 zucchini
2 rödlök
2 röda paprikor
2 msk Kung Markatta Sesamolja
2 msk Kung Markatta Äkta soja
ca 1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, finhackad
8 träspett
Korianderlimesåsen
1 liten vitlöksklyfta, skalad
2 dl färsk koriander
½ avokado
2 msk Kung Markatta Extra virgin olivolja
juice och rivet skal från 2 lime
3 msk Kung Markatta Tahini
ca 4 msk vatten
2 tsk Kung Markatta Lönnsirap
½ tsk malen spiskummin
smaka av med salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
SPETT
Blötlägg träspetten i en timme.
Pressa överflödig vätska ur tofun genom att försiktigt pressa den mellan två stora bitar hushållspapper eller en handduk.
Skär tofun i kuber 2x2 cm.
Skär rödlöken och paprikan i större bitar.
Blanda ihop soja, olja, cayennepeppar och vitlök i en plastpåse.
Lägg i tofu och grönsaker och blanda ihop väl.
Marinera i minst 20 minuter.
Koka quinoan enligt förpackningen.
Skiva zucchinin till lång, tunna strimlor med hjälp av en mandolin.
Blanda ihop dem med lite olivolja, salt och peppar.
Trä tofu och grönsaker på spetten.
Grilla på medel värme tills grönsakerna genomstekta.
SÅS
Hacka vitlöken i en blender.
Tillsätt koriander och kör i någon minut.
Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda tills du får en jämn, slät och krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
Tunna ut med lite vatten tills du får önskad konsistens.
Servering
Ringla över sås på spetten och toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander. Servera omgående tillsammans med quinoa och resten av såsen.