Inlagd tofu är ett perfekt vegetariskt alternativ till inlagd sill. Denna variant har en klassisk smaksättning med en härlig touch av ingefära och lime.
Receptkreatör: Lina Abrahamsson
1 förpackning (270 g) Kung Markatta Tofu Naturell
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl Kung Markatta Rårörsocker
3 dl vatten
5 st svartpepparkorn
5 st vitpepparkorn
1 tsk salt
2 tsk Kung Markatta Pressad ingefära
2 tsk Kung Markatta Pressad lime
1 morot
1/2 rödlök
En bit purjolök ca 10 cm
Lime (till dekorering)
Skär tofun i avlånga bitar.
Koka upp ättikssprit, socker, vatten, pepparkorn och salt tills sockret löst sig. Låt lagen svalna lite innan du tillsätter pressad ingefära och lime.
Skala och skär morot i bitar. Skala och strimla rödlök. Ansa purjolöken och strimla.
Varva tofu, morot, rödlök och purjolök i en burk och häll sedan över lagen.
Stäng locket och låt tofun stå i kylskåp i minst några timmar men gärna ett dygn innan servering.
Dekorera eventuellt med limeskivor vid servering.
Ingredienser
1 förpackning (270 g) Kung Markatta Tofu Naturell
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl Kung Markatta Rårörsocker
3 dl vatten
5 st svartpepparkorn
5 st vitpepparkorn
1 tsk salt
2 tsk Kung Markatta Pressad ingefära
2 tsk Kung Markatta Pressad lime
1 morot
1/2 rödlök
En bit purjolök ca 10 cm
Lime (till dekorering)
Instruktioner
Skär tofun i avlånga bitar.
Koka upp ättikssprit, socker, vatten, pepparkorn och salt tills sockret löst sig. Låt lagen svalna lite innan du tillsätter pressad ingefära och lime.
Skala och skär morot i bitar. Skala och strimla rödlök. Ansa purjolöken och strimla.
Varva tofu, morot, rödlök och purjolök i en burk och häll sedan över lagen.
Stäng locket och låt tofun stå i kylskåp i minst några timmar men gärna ett dygn innan servering.