Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Krispig mandeltofu med picklade grönsaker och svart ris
Huvudrätt
Antal personer: 4
Receptkreatör:
Maja Warodell
Ingredienser
Instruktioner
3 dl Kung Markatta Svart thairis
6 dl vatten
1 msk buljongpulver
Picklade grönsaker
1 gurka
2 rödlökar
1 dl ättika
1 dl Kung Markatta Agavesirap
3 dl vatten
1 tsk salt
Mandeltofu
1 förpackning Kung Markatta Tofu naturell
3 msk majsstärkelse
2 msk Kung Markatta Kokosolja
3 msk Kung Markatta Mandelsmör
2 msk Kung Markatta Äkta japansk soja (tamarisoja)
1 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk Kung Markatta Agavesirap
1 msk Kung Markatta Sesamolja
Saften av 1/2 lime eller Kung Markatta Pressad lime
Tillbehör
Sweet chilisås
Färsk koriander
Kung Markatta Sesamfrön
Skölj riset och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka upp och sjud det sedan i ca 25 minuter.
Skiva lök och gurka tunt, gärna med mandolin och lägg det sedan i burk med lock.
Vispa samman ättika, agavesirap, vatten och salt och häll det sedan över gurkan och löken.
Sätt på locket och låt stå tills det är dags att äta.
Skiva tofun i kuber. Sikta över majsstärkelse och se till att alla sidor blir täckta.
Stek sedan krispiga i kokosoljan i ca 10 minuter.
Blanda samman mandelsmör, soja, ingefära, vitlök, agavesirap och sesamolja och häll detta över tofun.
Stek i ytterligare ca 5 min så att blandningen fäster ordentligt kring tofun.
Servera tofun över riset och toppa med picklade grönsaker, sweet chilisås, koriander och sesamfrön.
Ingredienser
3 dl Kung Markatta Svart thairis
6 dl vatten
1 msk buljongpulver
Picklade grönsaker
1 gurka
2 rödlökar
1 dl ättika
1 dl Kung Markatta Agavesirap
3 dl vatten
1 tsk salt
Mandeltofu
1 förpackning Kung Markatta Tofu naturell
3 msk majsstärkelse
2 msk Kung Markatta Kokosolja
3 msk Kung Markatta Mandelsmör
2 msk Kung Markatta Äkta japansk soja (tamarisoja)
1 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk Kung Markatta Agavesirap
1 msk Kung Markatta Sesamolja
Saften av 1/2 lime eller Kung Markatta Pressad lime
Tillbehör
Sweet chilisås
Färsk koriander
Kung Markatta Sesamfrön
Instruktioner
Skölj riset och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka upp och sjud det sedan i ca 25 minuter.
Skiva lök och gurka tunt, gärna med mandolin och lägg det sedan i burk med lock.
Vispa samman ättika, agavesirap, vatten och salt och häll det sedan över gurkan och löken.
Sätt på locket och låt stå tills det är dags att äta.
Skiva tofun i kuber. Sikta över majsstärkelse och se till att alla sidor blir täckta.
Stek sedan krispiga i kokosoljan i ca 10 minuter.
Blanda samman mandelsmör, soja, ingefära, vitlök, agavesirap och sesamolja och häll detta över tofun.
Stek i ytterligare ca 5 min så att blandningen fäster ordentligt kring tofun.
Servera tofun över riset och toppa med picklade grönsaker, sweet chilisås, koriander och sesamfrön.
Relaterade produkter
Svart Thairis
500 g
Agavesirap
250 g
Liknande recept
Curry & mangotacos med tofu
Tofupoké bowl
Varm tomatsoppa med citronstekt tofu och vegansk aioli
Sesampanerad tofu med matig sallad
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent