Den hawaiianska rätten Poké bowl har blivit riktig trendmat i många storstäder. Vanligtvis görs den med ris och marinerad fisk, men det är minst lika gott med en välmarinerad grillad tofu som serveras tillsammans med saftig vattenmelon, ris och grönsaker.
Receptkreatör: Green Kitchen Stories
2 förpackningar Kung Markatta Tofu naturell
3 dl Kung Markatta Kort Fullkornsris
2 msk risvinäger
3 msk Kung Markatta Kokoschips
3 msk Kung Markatta Sesamfrön
1 liten vattenmelon
1 lime
8 skogschampinjoner eller 2 portobellosvampar
1 gurka, halverad och skivad
2 morötter, skalade, halverade och skivade
8 rädisor, tunt skivade
2 avokado
1 ark nori tång
Marinad
4 msk risvinäger
4 msk Kung Markatta Sesamolja
4 msk Kung Markatta Äkta Japansk Soja
3 msk Kung Markatta Lönnsirap
2 msk Kung Markatta Tahini
2 salladslökar, finhackade
Tofupokè bowl
Pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt ur tofun i en kökshandduk eller hushållspapper.
Skär varje tofustycke i 8 jämnstora trianglar.
Rör ihop marinaden i en bred skål, lägg i tofutrianglarna och vänd så att de är helt täckta.
Låt marinera i minst 30 minuter men helst 2 timmar, vänd bitarna i marinaden ett par gånger.
Koka riset enligt förpackningen.
Låt svalna något, blanda i risvinäger, kokoschips , sesamfrön och fördela i 4 skålar.
Dela vattenmelonen på hälften och skär bort skalet.
Skär i 3-4 cm stora kuber, pressa över lime och placera kuberna i skålarna.
Skär svampen i tjocka skivor, pensla med marinad och lägg på grillen tillsammans med tofubitarna.
Grilla på hög värme i ca 2 minuter per sida, tills tydliga grillmärken syns, vänd och pensla med marinad under tiden.
Arrangera resten av ingredienserna i skålarna, häll över sista marinaden över tofubitarna och svampen, smula över nori och servera.
Ingredienser
2 förpackningar Kung Markatta Tofu naturell
3 dl Kung Markatta Kort Fullkornsris
2 msk risvinäger
3 msk Kung Markatta Kokoschips
3 msk Kung Markatta Sesamfrön
1 liten vattenmelon
1 lime
8 skogschampinjoner eller 2 portobellosvampar
1 gurka, halverad och skivad
2 morötter, skalade, halverade och skivade
8 rädisor, tunt skivade
2 avokado
1 ark nori tång
Marinad
4 msk risvinäger
4 msk Kung Markatta Sesamolja
4 msk Kung Markatta Äkta Japansk Soja
3 msk Kung Markatta Lönnsirap
2 msk Kung Markatta Tahini
2 salladslökar, finhackade
Instruktioner
Tofupokè bowl
Pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt ur tofun i en kökshandduk eller hushållspapper.
Skär varje tofustycke i 8 jämnstora trianglar.
Rör ihop marinaden i en bred skål, lägg i tofutrianglarna och vänd så att de är helt täckta.
Låt marinera i minst 30 minuter men helst 2 timmar, vänd bitarna i marinaden ett par gånger.
Koka riset enligt förpackningen.
Låt svalna något, blanda i risvinäger, kokoschips , sesamfrön och fördela i 4 skålar.
Dela vattenmelonen på hälften och skär bort skalet.
Skär i 3-4 cm stora kuber, pressa över lime och placera kuberna i skålarna.
Skär svampen i tjocka skivor, pensla med marinad och lägg på grillen tillsammans med tofubitarna.
Grilla på hög värme i ca 2 minuter per sida, tills tydliga grillmärken syns, vänd och pensla med marinad under tiden.
Arrangera resten av ingredienserna i skålarna, häll över sista marinaden över tofubitarna och svampen, smula över nori och servera.