Krämig tahini- sötpotatis & grönkålssallad

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En av de godaste sakerna man kan göra med grönkål är att vända den i en superkrämig och lite sötsyrlig tahinidressing tillsammans med rostade sötpotatisbitar, avokado och granatäpplen. Garanterad en smakbomb!

Ingredienser

2 sötpotatisar
2 msk Kung Markatta olivolja
1/2 tsk malen stark paprika
½ tsk spiskummin
1/2 tsp havssalt
1 liten rödlök
4 msk Kung Markatta solrosfrön

Tahini Dressing

4 msk Kung Markatta tahini
2 tsk Kung Markatta tamari
1 msk Kung Markatta äppelcidervinäger
2 msk citronsaft
2 tsk Kung Markatta lönnsirap
2 msk vatten

Till servering

200 g / 5 stjälkar grönkål
1 avokado, tärnad
1 dl granatäpplekärnor

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Skär sötpotatisen i stora klyftor och lägg i en skål.
Ringla över olivolja, paprika, spiskummin och salt och vänd runt.
Sprid ut bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och sätt i ugnen i 15 minuter.
Skala och skiva rödlöken och lägg skivorna i skålen med olja tillsammans med solrosfröna.
Vänd runt i den resterande oljan.
Ta ut plåten, lägg på rödlöken och solrosfröna och låt rosta i ca 7-8 minuter till.
Skölj grönkålen noggrant och skär bort stjälken.
Riv grönkålen i mindre bitar.
Rör ihop tahinidressingen i en skål. Smaka av.
Häll 2/3 av dressingen över grönkålen och massera i några minuter tills grönkålen har mjuknat.
Blanda i rostad sötpotatis, rödlök, solrosfrön, tärnad avokado och toppa med granatäpple.
Ringla över lite extra dressing och servera.

Relaterade produkter

Liknande recept