Knaprig Kung Markatta tofutaco med avokado- och koriandersås
Huvudrätt
45 min
Antal personer: 8
Om man panerar tofu i lime, soja och ströbröd får man supersmarriga små knapriga bitar som är perfekta att använda i tacos med krämig avokado- och koriandersås.
Knaprig Tofu
1 paket naturell Kung Markatta tofu
1 lime
3 msk havremjölk
1 msk Kung Markatta tamarisoja
2 msk rismjöl eller vanligt mjöl
2 dl panko ströbröd eller glutenfritt ströbröd
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsp starkt paprikapulver eller chilipulver
1 tsk salt
Avokado- och koriandersås
1 avokado
1 dl Kung Markatta olivolja
1 dl vatten
1 stor näve färsk koriander
Juicen från 1 lime
1 stor nypa salt
Tillbehör
8 små majstortillabröd
1/4 vitkål, fint skivad (eller coleslaw)
2 tomater, skivad
Syrad rödlök
Fint skivad jalapeño
Dela tofun på längden och dela sedan varje halva i åtta jämnstora bitar.
Pressa ut så mycket vätska som möjligt med hjälp av en pappershandduk eller kökshandduk, lägg sedan bitarna i en plastpåse.
Rör ihop en smet på limesaft, havremjölk, sojasås och rismjöl och häll ner den i plastpåsen.
Förslut och låt stå och dra medan du förbereder paneringen.
Rör ihop panko med kryddorna i en skål.
Vänd tofubitarna i pankoblandningen och placera på en plåt.
Stek i en panna med rikligt med olja ett par minuter på alla sidor, eller baka i ugnen på 200°C i ca 15 minuter.
Häll ingredienserna till avokadosåsen i en blender och mixa slätt. Smaka av.
Värm tortillabröden över en öppen gaslåga, i en panna eller i ugnen.
Lägg en klick avokadosås i botten, toppa med vitkål, tomater, syrad lök, 2-3 tofubitar och en kvist koriander.
Avsluta med att ringla lite sås på toppen.
Ingredienser
Knaprig Tofu
1 paket naturell Kung Markatta tofu
1 lime
3 msk havremjölk
1 msk Kung Markatta tamarisoja
2 msk rismjöl eller vanligt mjöl
2 dl panko ströbröd eller glutenfritt ströbröd
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsp starkt paprikapulver eller chilipulver
1 tsk salt
Avokado- och koriandersås
1 avokado
1 dl Kung Markatta olivolja
1 dl vatten
1 stor näve färsk koriander
Juicen från 1 lime
1 stor nypa salt
Tillbehör
8 små majstortillabröd
1/4 vitkål, fint skivad (eller coleslaw)
2 tomater, skivad
Syrad rödlök
Fint skivad jalapeño
Instruktioner
Dela tofun på längden och dela sedan varje halva i åtta jämnstora bitar.
Pressa ut så mycket vätska som möjligt med hjälp av en pappershandduk eller kökshandduk, lägg sedan bitarna i en plastpåse.
Rör ihop en smet på limesaft, havremjölk, sojasås och rismjöl och häll ner den i plastpåsen.
Förslut och låt stå och dra medan du förbereder paneringen.
Rör ihop panko med kryddorna i en skål.
Vänd tofubitarna i pankoblandningen och placera på en plåt.
Stek i en panna med rikligt med olja ett par minuter på alla sidor, eller baka i ugnen på 200°C i ca 15 minuter.
Häll ingredienserna till avokadosåsen i en blender och mixa slätt. Smaka av.
Värm tortillabröden över en öppen gaslåga, i en panna eller i ugnen.
Lägg en klick avokadosås i botten, toppa med vitkål, tomater, syrad lök, 2-3 tofubitar och en kvist koriander.