Kryddig linssoppa är en klassisk vinterrätt som går snabbt och enkelt att göra och alltid smakar lika gott. Tricket för en riktigt god linssoppa är att hacka med ett par aprikoser för en mjuk sötma och toppa med rödlök, aprikoser och vitlök som knaperstekts i kryddor och kokosolja.
2 msk Kung Markatta kokosolja
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
6 torkade osvavlade aprikoser
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk malen medelstark curry
1 tsk gurkmeja
1 zucchini
3 dl Kung Markatta röda linser
3 dl vatten
800 ml Kung Markatta kokosmjölk
2 tsk havssalt
70 g babyspenat
Värm kokosoljan i en stor gryta.
Skiva rödlöken och hacka vitlök och aprikoser.
Lägg hälften åt sidan.
Fräs resten i oljan tillsammans med riven ingefära, curry och gurkmeja.
Tillsätt zucchini och låt steka tills mjuka.
Häll i linser, vatten, kokosmjölk och salt.
Låt småkoka i 20-25 minuter. Smaka av och tillför mer salt eller kryddor vid behov.
Stäng av värmen och rör ner spenaten.
Värm 1 msk kokosolja i en stekpanna och stek resten av de sparade vitlök, lök och aprikoser.
Servera soppan i skålar och toppa med en matsked stekt vitlök, lök och aprikos.
Ingredienser
2 msk Kung Markatta kokosolja
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
6 torkade osvavlade aprikoser
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk malen medelstark curry
1 tsk gurkmeja
1 zucchini
3 dl Kung Markatta röda linser
3 dl vatten
800 ml Kung Markatta kokosmjölk
2 tsk havssalt
70 g babyspenat
Instruktioner
Värm kokosoljan i en stor gryta.
Skiva rödlöken och hacka vitlök och aprikoser.
Lägg hälften åt sidan.
Fräs resten i oljan tillsammans med riven ingefära, curry och gurkmeja.
Tillsätt zucchini och låt steka tills mjuka.
Häll i linser, vatten, kokosmjölk och salt.
Låt småkoka i 20-25 minuter. Smaka av och tillför mer salt eller kryddor vid behov.
Stäng av värmen och rör ner spenaten.
Värm 1 msk kokosolja i en stekpanna och stek resten av de sparade vitlök, lök och aprikoser.
Servera soppan i skålar och toppa med en matsked stekt vitlök, lök och aprikos.