Rödbetsquinoasallad med örter och fröer

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Den här fantastiskt vackra och goda rosa quinoasalladen går enkelt att göra genom att röra ihop kokt quinoa med rödbeta, rivet äpple och örter. God som en middagssallad eller som fyllning i wraps. Och resterna blir perfekta i en matlåda.

Ingredienser

200 g Kung Markatta quinoa
2 kokta rödbetor (ca 300 g)
1 äpple, rivet 
2 nävar dill, finhackad
2 nävar persilja, finhackad 
1 gurka, finhackad 
2 stjälkar selleri, finhackad
2 salladslökar, finhackade
3 msk Kung Markatta olivolja
1 citron, juicen
1 liten vitlöksklyfta, finriven 

Topping

1 dl rostade solrosfrön
½ tsk spiskummin
2 dl vispad getostyoghurt (hälften getost och hälften yoghurt)

Instruktioner

Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.
Medan den kokar, rosta solrosfröna i salt och spiskummin. 
Lägg rödbetorna i en matberedare och mixa snabbt så de blir grovhackade.
Häll ner i kastrullen med quinoa, tillsammans med de andra salladsingredienserna.
Vänd runt och smaka av med salt och peppar.  
Vispa ihop yoghurt och getost tills det blir slätt och krämigt.
Servera på ett stort salladsfat, som fyllning i wraps eller i en lunchlåda.
Toppa med de kryddiga fröna och servera med en stor klick vispad getostyoghurt.

Relaterade produkter

Liknande recept