Sallad på sötpotatis, avokado och kryddiga kikärtor med yoghurtsås

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Fantastiskt god sallad med mättande sötpotatis och avokado, ljuvligt kryddad med kikärtor i garam masala, toppat med fräsch yoghurtsås.
Receptkreatör:

Ingredienser

2 medelstora sötpotatisar
2 avokado
1 huvud romansallad
250 gram körsbärstomater
ca 100 gram Kung Markatta Dadlar
1 gurka
2 msk Kung Markatta Olivolja

Kryddiga kikärtor med garam masala

2 burkar Kung Markatta Kikärtor
1 msk Kung Markatta Olivolja
1 msk garam masala
1 msk paprikapulver
2 tsk Kung Markatta Agavesirap
2 msk Kung Markatta Japansk soja (tamari)
Saften av en halv lime eller Kung Markatta Pressad lime
Salt och peppar

Yoghurtdressing

2 dl växtbaserad yoghurt (gärna en tjockare variant)
1 vitlöksklyfta
Saften av 1 lime eller Kung Markatta Pressad lime
1 kruka persilja
0,5 tsk salt
En nypa svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär sötpotatisen i kuber, täck med olivolja samt salt.
Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills de blivit mjuka och fått en fin yta.
Under tiden gör du de andra momenten.
Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt kikärtor (avrunna), soja och kryddor.
Stek i ca 10 minuter och pressa till sist över lime och ringla över agavesirap. Smaka av med salt och peppar.
Skär salladen i mindre bitar och skiva dadlarna samt avokadon.
Dela tomaterna på hälften och skär gurkan i en form som passar dig.
På bilden är de svarvade men det går precis lika bra att hyvla den med en osthyel eller potatisskalare.
Mixa samman såsens samtliga ingredienser till en slät sås.
Servera och njut!

Liknande recept