Kikärtspasta al forno

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
Denna pastagratäng har en bas av kikärtspasta samt härliga grönsaker som aubergine och zucchini. En god vardagsrätt eller bjudrätt som även smakar lika bra i lunchlådan. Servera med en sallad och ringla över olivolja med citronzest för en lyxigare touch!
Receptkreatör:

Ingredienser

En förpackning Kung Markatta Kikärtspasta
2 msk Kung Markatta Neutral olja
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 stor aubergine
1 zucchini
200 g champinjoner
3 msk Kung Markatta Tomatpuré
2 burkar Kung Markatta Krossade tomater
2 st Kung Markatta Grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl crème fraîche eller växtbaserat alternativ
3 tsk torkad oregano
Svartpeppar, salt
2 dl riven ost eller växtbaserat alternativ 

Till servering

Salladsblad
Kung Markatta Kalamataoliver eller Olivmix
Tomater
Kung Markatta Olivolja med citronzest

Instruktioner

Koka pastan i 4 minuter och ställ den åt sidan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka lök, vitlök, aubergine och zucchini relativt fint. Dela champinjonerna i bitar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, grönsaker och svamp. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljontärningar och créme fraiche. Krydda med oregano och svartpeppar.
Låt allt puttra i ca 10 minuter och blanda sedan i pastan. Smaka av med salt.
Häll allt i en gratängform och strö över osten. Gratinera mitt i ugn i ca 15-20 minuter.
Toppa pastagratängen med sallad, tomater, oliver och ringla över lite olivolja med citronzest. 

Liknande recept